Komuniciraj sa samopouzdanjem

Apple Shopping Event

Hurry and get discounts up to 20% Read more

Otkazano, odloženo za septembar.

Obuhvata teorijsku osnovu i praktične vežbe i tehnike za podizanje nivoa samopouzdanja i komunikacijske umešnosti na viši nivo.

 60,00

Nema na zalihama

Uključuje 20% PDV-a

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 20240404
Detalji događaja

Detalji događaja

Obuhvata teorijsku osnovu i praktične vežbe i tehnike za podizanje nivoa samopouzdanja i komunikacijske umešnosti na viši nivo.

Datum: 4. April 2024

Početno vreme: 19:00 CEST

Vreme završetka: 22:00 CEST

Mesto održavanja: "VHS Rudolfsheim-Fünfhaus", Schwendergasse 41, A-1150 Wien

O predavaču

Predavač

Andrea Čontoš

Andrea Čontoš je neurobiolog sa užim domenom izučavanja neuropsihologije i biheviorizma. Takođe je sertifikovani bihevioralni forenzičar, praktikant neurolingvističkog programiranja i praktične filozofije i sertifikovani trener intelektualnih veština. Formira autorske edukacije bazirane na neuronauci, biheviorizmu i kognitivnoj psihologiji sa ciljem podizanja kognitivnih, emocionalnih i socijalnih kompetencija. Edukacije realizuje od 2015. godine samostalno i u saradnji sa drugim institucijama širom regiona. Obučila je više hiljada polaznika u privatnom i profesionalnom sektoru. Autor je knjige “Umeće razmišljanja” namenjene praktičnom unapređivanju misaonog procesa pojedinca i osnivač edukativnog centra „Brain factory” koji se bavi edukacijama u domenu funkcionalnog razmišljanja, efikasnog učenja i uspešne komunikacije i ponašanja.

Opis

Otkazano, odloženo za septembar.

 

Način na koji se ophodimo prema drugima je uslovljen načinom na koji doživljavamo sebe.

U srži svake zdrave i zrele ličnosti je stabilan osećaj lične vrednosti. Svaka osoba uči kako da vrednuje sebe u detinjstvu u relaciji sa roditeljima i neposrednim okruženjem. U zavisnosti od toga je li opaženi osećaj lične vrednosti pozitivan ili negativan, osoba će u odraslom dobu projektovati određeni nivo samopouzdanja i samopoštovanja.

Kada je naš osećaj lične vrednosti narušen, imamo poteškoće u zauzimanju za sebe i upućivanju otvorenih zahteva u komunikaciji, često sumnjamo u sopstveni značaj i osećamo se nesigurno i nedovoljno, te bivamo nepoverljivi prema formiranju bliskih odnosa; ili pak taj osećaj nedovoljnosti pokušavamo da prekompenzujemo narcizmom.

Formiranje zdravog samopouzdanja podrazumeva usvajanje adekvatnog mentalnog stava tako da ne moramo sve umeti i znati, ali da možemo sve što želimo naučiti. Ovakav odnos prema svetu čini da preuzmemo kontrolu nazad i da se osećamo smelije i sigurnije u svojoj autentičnosti, bez pritiska da moramo biti savršeni kako bismo se osećali vredno.

Komunikacija je jedna od veština koje svakodnevno upotrebljavamo, i jedna od onih na kojima vrlo malo svesno radimo. Samopouzdan stav u komunikaciji nam omogućava da prenesemo svoju poruku na razumljiv i uverljiv način.

Kaže se da značenje komunikaciji daje sagovornik, što znači da moramo preuzeti odgovornost za poruke koje želimo da pošaljemo.
Zato je bitno da ovladamo kako svojim rečima, tako i svojim govorom tela.
Komuniciramo kada se pomerimo, kada nešto izgovorimo i kada ćutimo.

Definisanje lične vrednosti i dobro vladanje komunikacijom je osnov uspešnih poslovnih odnosa, zdrave porodice i smislenog ličnog razvoja.

Neutralna razmena ne postoji – ljudi se nakon kontakta sa nama osećaju ili bolje ili gore…

Dođite da nivo samopouzdanja i samopoštovanja u komunikaciji podignemo na viši nivo!


Teme koje obrađujemo na seminaru:
 • Definisanje ličnog samopouzdanja i autentičnosti;
 • Neurobiologija dominacije i autoriteta;
 • Razlikovanje zdravog samopouzdanja od narcizma;
 • Kako se ostavlja dobar prvi (a i drugi) utisak;
 • Uspostavljanje usaglašenosti i poverenja neverbalnom komunikacijom;
 • Jačanje samopoštovanja i empatije;
 • Asertivna komunikacija i adekvatno postavljanje ličnih granica;
 • Kako reći “ne” i odbiti neželjene zahteve;
 • Prevazilaženje ograničavajućih uverenja i odbrambenih mehanizama koji sabotiraju asertivno ponašanje;
 • Unapređenje odnosa sa drugima;
 • Razvoj komunikacijskih i socijalnih kompetencija.

Ciljevi seminara:

Izgradnja stabilnog osećaja lične vrednosti i lagodnosti pri ispoljavanju sebe i svojih potreba. Usvajanje asertivnosti i pravog nivoa samopouzdanja u skladu sa zahtevima situacije.